Çam fıstığı zamanı


Çam fıstığı, besin değeri yüksek fıstık çamının kozalaklarından çıkarılan bir besin. 20 yıldan sonra ancak kozalak yapabiliyor, fıstık çamları.

Aslında şu küçük tanelerin ne olduklarını bu yaşıma kadar bilmiyordum. Teyzemin teklifi ile çam fıstığı toplamaya gittik. Keyifli, bir o kadar da yorucu idi. Çünkü uzun süre, sürekli eğilip kalmanız, bacaklarınızı yormakta ve biraz da başınız dönmekte. Çam ağaçlarının altında bulunmak, nefesimi açtı. (alerjisi olanlar hariç)

Çam fıstığı ile yapılan çaya, Bergama/Kozak'ta cilveli çay denilmekteymiş :) Bu çayın lezzeti başka hiçbir çayın lezzetine benzemez, diyorlar. Fıstıkları kabuğundan çıkardıktan sonra deneyeceğim.